Niet opletten kost snel geld…
Als ondernemer krijg je er vanzelf mee te maken, valse facturen oftewel spook facturen.
Clubs die hun geluk beproeven en je een factuur met een relatief laag bedrag sturen. Dit alles in de hoop dat je door de hectische drukte niet goed oplet en uit gemak gewoon even betaalt want dan ben je ervan af (“Zoveel is het niet…”).
3 Razend snelle tips voor het herkennen van een spook factuur
#1 – Check voor taal/schrijffouten
Legitieme bedrijven nemen hun zaken (net als jij) zeer serieus en zullen derhalve hun communicatie zo correct mogelijk versturen. Gebrekkig Nederlands, extreme schrijffouten…
dit soort details schreeuwen ‘vals factuur!’.
#2 – Lees de kleine letters
Raar maar waar, tot voor kort konden deze acquisitie fraude praktijken gewoon. Je zat er dan na 1 betaling aan vast. Maar tegenwoordig is het gelukkig in de wet geregeld en kunnen ze je niks verplichten tenzij… je betaalt terwijl zij hebben aangeven dat het om een aanbieding gaat en niet een echt factuur!
#3 – Check de links
Als je je muis op een link zet (niet klikken, alleen over de link plaatsen!!) dan zie je na enkele seconden ergens de link verschijnen. Dit kan direct bij de link zijn maar het kan ook ergens onderaan het scherm zijn. Kijk eens kritisch naar de link en gebruik je gezond verstand. Lijkt het legitiem?
Ik betwijfel of een bescheiden concern als KPN een ‘drecomm [punt] nl’ nodig heeft.
Klinkt niet als KPN;
Lijkt niet op KPN;
Bij twijfel… wacht de herinnering maar af 😉
Always remember: spook facturen worden nooit opgevolgd met herinneringen!
Share dit bericht als je het handig vond.