menu knop
wordpress blijven updaten
Content, Strategie Bekeken: 5502

Waarom je WordPress altijd up-to-date moet houden

Het is belangrijker dan je denkt… klik op die update knop!

WordPress is een gratis Content Management Systeem dat door een wereldwijd gemeenschap van ontwikkelaars wordt onderhouden. Met ieder nieuwe versie worden er:

  • verbeteringen doorgevoerd,
  • zijn er bugs die worden opgelost,
  • nieuwe functionaliteiten toegevoegd en
  • verbeteringen in prestatie behaald.

Kortom, als je niet je WordPress bijwerkt naar de meest recente versie mis je vaak gewoon al een heleboel!

Website beveiliging

Buiten de bovenstaande voor de hand liggende voordelen heb je ook een hele belangrijke reden om iedere keer braaf te updaten, namelijk: voor de veiligheid! Ja, het klinkt misschien afgezaagd maar dat maakt het nog niet minder waar!

Bedenk: WordPress is heel geliefd bij heel wat mensen en is inmiddels ook een van de meest toegepaste CMS’en van de wereld. Maar door zijn populariteit is het ook een populair doel geworden voor professionele hackers, verspreiders van corrupt makende code, data dieven en de jonge huis-tuin-en-keuken hacker.

De techniek achter WordPress is open source, dat wil zeggen: voor iedereen volledig beschikbaar. Iedereen kan en mag erin sleutelen. Dus ook de slechten!
Zodra er ‘gaten’ worden ontdekt, worden deze z.s.m. gedicht en wordt er een update beschikbaar gesteld.
Voer jij geen updates uit… dan stel jij dus je website bloot met bekende open gaten. Je zet in feite je voordeur open en roept “kom maar binnen!”.

Website prestaties

Ontwikkelaars werken continu aan het verbeteren van de prestaties. Nieuwe technieken worden verwerkt in WordPress en zorgen ervoor dat je website pagina’s sneller laden.

Sneller ladende pagina’s is voor website bezoekers fijner ‘internetten’ en daardoor wordt het ook als belangrijk weegpunt gezien voor zoekmachines zoals Google.

Waarom zou je dit willen mislopen?…

Plugin compatibiliteit

Om meer uit uw WordPress website te halen maakt ook u vast gebruik van plugins, stukjes code met specifieke functionaliteit.

De makers van deze plugins blijven doorgaans altijd bij de nieuwste versie WordPress en werken hun plugins hiervoor bij. Afhankelijk van de update kan dit betekenen dat er niks,weinig of juist heel veel aan de plugin verandert.
Aan de voorkant (functionaliteit) merk je er misschien niet veel van, maar aan de technische achterkant kan er heel veel veranderen.

In het slechtste geval zullen na een update verouderde en/of slecht geschreven plugins ineens niet meer gaan werken. U kunt u in zo’n geval gewoon een backup van uw WordPress terugzetten of een ander plugin zoeken die hetzelfde doet en dat wel wordt bijgehouden.

Conclusie

U wilt toch ook profiteren van:

  • verbeterde WordPress beveiliging
  • werk besparende/ gebruikersvriendelijke nieuwe WordPress functies
  • sneller presterende WordPress
  • een WordPress zonder ‘foutjes’ (bugs)
  • beter compatibiliteit

 

Share This