menu knop
How to Windows8 schermafbeelding tip
How to's Bekeken: 5409

Windows: Schermafbeelding maken

Het is altijd handig om een schermafbeelding te kunnen tonen als je ergens tegen aan loopt waar je vragen over hebt. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk?

Doorgaans vind je op elke toetsenbord wel ergens een knop met de tekst PrtScn erbij of erop. Als je hierop drukt maakt je computer een schermafbeelding en slaat deze tijdelijk in zijn geheugen op. Als je vervolgens in een e-mail of tekstbestand de toetsencombinatie CTRL+V gebruikt (of rechter muisknop en ‘plakken’ selecteren), wordt de schermafbeelding geplakt.

Als je de Windows logo toets indrukt terwijl je op de PrtScn knop drukt, maakt je computer een afbeelding aan in de map Afbeeldingen > Schermopnamen. Deze afbeelding kan je dan in je tekstbestand plakken of aan een e-mail koppelen.

Als je een Mac hebt, gebruik dan de toetsencombinatie CMD+3 voor een schermafbeelding van je gehele scherm. De schermafbeelding verschijnt automatisch op je bureaublad.
Mocht je maar een gedeelte deel van je venster als schermafbeelding willen hebben, gebruik dan de combinatie CMD+4. Je cursor verandert nu in een plus waarmee je een selectie kunt slepen. Je selectie wordt je schermafbeelding. Ook hier geldt dat de schermafbeelding automatisch op je bureaublad verschijnt.

Share This